Hoe is de Buurtvereniging ontstaan?

U ontvangt dit magazine omdat u lid bent van de vereniging. Wellicht bent u later lid geworden of bent u juist lid vanaf het
eerste moment. Hoe de vereniging is ontstaan dan gaan we naar 3 jaar terug. Toen werd er een website opgezet om de
buren met elkaar kennis te laten maken.

In juni 2016 heeft een van de bewoners van het Binnenhof een website gemaakt om in contact te komen met zijn buren. Dit lukte echter en na de 6 aanmeldingen werden dit er steeds meer. De website werd vanaf het moment dat de eerste woningen verkocht werden druk bezocht. In eerste instantie om de, toen nog, toekomstige bewoners met elkaar in contact te brengen.

Nadat de website een feit was kwam er al snel behoefte aan een platform waarop men elkaar over allerlei zaken die met de
bouw te maken hadden vragen konden stellen.

Er is toen al snel een “Forum” toegevoegd waar veel en dankbaar gebruik van werd gemaakt. Veel van de vragen zijn verzameld en als collectief aan de aannemer gesteld. Ook gaven de bewoners elkaar veel advies. Op 3 maart 2017 is de Buurtvereniging Dillenburg officieel opgericht en zijn de statuten vastgelegd bij de Notaris. Vanaf toen was dus de vereniging officieel een feit en konden we gaan bouwen aan een vereniging voor en door bewoners van plan Dillenburg.

Op dit moment hebben we 85 leden en daar zijn we trots op. Ruim driekwart van het aantal woningen is lid.

We proberen elk jaar een aantal activiteiten te organiseren voor de hele buurt, zo hebben we een o.a. Burendag, Zomerfeest,
Kleedjesmarkt en Halloween avond georganiseerd. Ook hebben we regelmatig contact met de gemeente over de buurt en de omgeving, zo konden we jullie vroegtijdig informeren over het plan van de gemeente om de Prins Hendrikstraat af te sluiten (wat inmiddels een feit is).

We hebben ook een goed contact met onze “buren”, het Doultremont College, wat resulteert in het feit dat zij de school jaarlijks ter beschikking stellen voor onze Algemene Ledenvergadering. In de toekomst willen we deze contacten intensiveren en proberen met elkaar een mooi stukje Drunen te realiseren. Ons verzoek is om als er vragen / klachten zijn over de “buren” dit te melden op de website, waar we deze mogelijkheid hebben ingericht.

Wij verzamelen deze opmerkingen dan en sturen die door. De opmerkingen zullen altijd anoniem maar wel één op één worden doorgestuurd. De antwoorden zullen we dan weer op de website vermelden. Als er opmerkingen zijn over de buurtvereniging of ideeën voor activiteiten kunt u dit melden per mail aan vragen@bvdillenburg.nl .

Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 december 2019